Trulli wint Grand-Prix van Monaco

Jarno Trulli heeft vandaag de prestigieuze Grand-Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Italiaan behaald hiermee de eerste Grand-Prix overwinning uit zijn carrière. In een zeer boeiende en spannende race kwamen slechts 9 coureurs aan finish.

De allereerste start van de race wordt al afgebroken omdat Olivier Panis niet van zijn plek kan komen. Een herstart volgt, de Franse Toyota coureur komt opnieuw van zijn plek. De bolide wordt de pits ingeduwd, paniek bij de Toyota monteurs. Toch slaagt men erin Panis opnieuw de baan op te sturen.

Jarno Trulli en Fernando Alonso maken een goede start. Takuma Sato maakt een superstart en passeert twee coureurs waaronder Michael Schumacher die 2 plekken verliest. Cristian Klien is de eerste uitvaller, hij parkeert zijn Jaguar in de vangrail.

De Honda motor van de bolide Takuma Sato heeft technische problemen. De Japanner verliest tijd en bij het aanremmen van de bochten komt er veel rook vrij. Bij de chicane bij het zwembad is het gebeurd, de motor ploft. Een enorme rookwolk zorgt ervoor dat de coureurs nauwelijks zicht hebben. Fisichella knalt op de bolide van Coulthard en slaat over de kop. Beide coureurs blijven gelukkig ongedeerd maar vallen wel uit.

Een safety-car is het gevolg. Nick Heidfeld en Ralf Schumacher maken een pitstop. Als de safety-car naar binnen gaat weet Juan Pablo Montoya de zesde plek van Rubens Barrichello te pakken.

In ronde 13 komt de Colombiaan als allereerste naar binnen voor de reguliere pitstops. Mark Webber valt in diezelfde ronde uit. Giorgio Pantano staat inmiddels met motorische problemen in de pitbox en moet ook uitvallen. Ditzelfde geldt voor Gianmaria Bruni, bij Minardi probeert men de bolide nog aan de praat te krijgen maar dit blijft zonder resultaat. De Italiaan moet dus ook opgeven.

De eerste serie pitstops verlopen goed. Jarno Trulli en Fernando Alonso blijven voor Michael Schumacher. Jenson Button moet Schumacher wel voor laten gaan. Na de pitstops komt Raikkonen opnieuw de pits in, de Fin moet opnieuw met technische problemen opgeven.

Fernando Alonso crasht zwaar. In de tunnel probeert de Spanjaard Ralf Schumacher op een ronde te zetten. Alonso kan de bolide echter niet houden en schuift de vangrail in. Alonso reageert furieus op de Ralf Schumacher.

De safety-car komt opnieuw de baan op om de marshalls de tijd te geven om de bolide van Alonso van het circuit te verwijderen. Leider Jarno Trulli maakt een pitstop, ook Button die nu derde ligt doet dit. Michael Schumacher besluit buiten te blijven.

Michael Schumacher die het veld aanvoert probeert een brake-test uit. Juan Pablo Montoya kan hem niet ontwijken en raakt de Duitser. De Duitser raakt vervolgens de vangrail en bereikt zwaar gehavend de pitstraat, daar valt Schumacher uit. De laatste keer dat Schumacher uitviel was tijdens de Grand-Prix van Brazilië van vorig jaar. Het record van zes achtereenvolgende zege’s kan de Ferrari piloot dus voorlopig vergeten.

Vervolgens rijdt Jarno Trulli met Jenson Button in zijn nek naar de finish. Rubens Barrichello eindigt op geruime afstand als derde.

Uitslag Grand-Prix van Monaco
1. J. Trulli Renault 1:45:46.601
2. J. Button BAR + 0.495
3. R. Barrichello Ferrari + 1:15.766
4. JP. Montoya Williams + 1 ronde
5. F. Massa Sauber + 1 ronde
6. C. Da Matta Toyota + 1 ronde
7. N. Heidfeld Jordan + 2 ronden
8. O. Panis Toyota + 3 ronden
9. Z. Baumgartner Minardi + 6 ronden

Loading