Tung mag demonstratie geven voor BMW Sauber

Ho-Pin Tung zit binnenkort opnieuw achter het stuur van een Formule 1 auto. Op uitnodiging van het BMW Sauber F1 team zal de Chinese coureur een demonstratie geven in Pit Lane Park tijdens het Formule 1 weekend in China. Dit high-tech park zal opgezet worden op het Shanghai International Circuit van 5 oktober tot 7 oktober met als doel de fans dichterbij de sport te brengen. Lokale held Ho-Pin Tung zal de BMW Sauber F1 auto over het 90-meter lange stuk van de baan jagen en voor de nodige actie zorgen. In 2003 was Ho-Pin Tung de eerste Chinees die een F1 auto mocht testen als beloning voor het behalen van het Formula BMW Asia kampioenschap.

“Ik kan bijna niet wachten om weer plaats te nemen in een Formule 1 wagen,’ verteld de Chinees-Nederlandse coureur. “Toen ik vier jaar geleden voor het eerst dankzij BMW mocht testen in een F1 wagen was mijn droom om ooit in de F1 te kunnen racen. Ik werk hard om dat doel te bereiken maar in tussentijd kijk ik er naar uit om mijn landgenoten de belevenis te geven om een BMW Sauber F1 wagen van dichtbij mee te maken. Het Pit Lane Park is een uniek evenement voor iedereen om het mee te maken.’

Ho-Pin Tung kwam in de boeken terecht als 2003 winnaar van het Formula BMW Asia kampioenschap. Als beloning mocht hij op 11 December 2003 een Formule 1 wagen testen op het Spaanse circuit Jerez de la Frontera. Dit seizoen is Ho-Pin actief in het GP2 kampioenschap na het behalen van de Duitse Formule 3 titel vorig jaar.

Loading