Tung naar Renault?

Voor Ho Pin Tung is het geen slecht nieuws dat de investeringsmaatschappij Genii Capital zich in Renault F1 heeft ingekocht. Achter de investeringsmaatschappij zit de steenrijke zakenman Gerard Lopez die ook nauw betrokken is bij de loopbaan van Tung.

Lopez maakte het onlangs al mogelijk dat Tung onverwacht twee dagen voor Renault F1 mocht testen. Mogelijk ligt er nog meer voor de Nederlandse/ Chinees in het verschiet, volgens Britse media zou Tung zo goed als zeker tweede coureur worden naast Robert Kubica.

Tung zou met een Chinees paspoort zeer interessant zijn voor Lopez. In China, dat maar liefst 1,3 miljard inwoners heeft, zouden voor Renault en Lopez dankzij een eerste Chinese Formule 1 – piloot vele deuren open gaan. Ook Bernie Ecclestone zou voorstander zijn van de deal.

Tung wil vooralsnog niet reageren. Onlangs liet zijn manager weten hard op zoek te zijn naar sponsoren voor Tung in China. De kans op een debuut in de Formule 1 achtte hij op 50%. Deze kans zal nu ongetwijfeld gestegen zijn.

(pg)