Twee F1-kampioenen zullen niet aanwezig zijn in Bahrein

Twee voormalig wereldkampioenen zullen volgend weekend tijdens de Formule 1 – seizoensopener in Bahrein ontbreken.

Vorige maand, hebben de raceorganisatoren, van de grand prix in Bahrein, aangekondigd dat alle twintig in leven zijnde titelwinnaars aanwezig zullen zijn bij het zestigste jubileum.

Als Jacques Villeneuve voor Stefan GP zal gaan rijden en dit team ook daadwerkelijk zal starten, zal de grid 2010 al voorzien zijn van vijf kampioenen, met inbegrip van Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en 2009 winnaar Jenson Button.

De andere voormalig kampioenen die bevestigd zijn voor Bahrein zijn Mika Hakkinen, Damon Hill, Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, Keke Rosberg, Alan Jones, Jody Scheckter, Mario Andretti, Emerson Fit tip aldi, Jackie Stewart en John Surtees.

83-jarige Sir Jack Brabham, de oudste levende wereldkampioen zal ook aanwezig zijn tijdens de seizoensopener van 2010 en de neef ,en naamgenoot, van Juan Manuel Fangio zal de grote Argentijnse rijder vertegenwoordigen.

De enige twee kampioenen die hun aanwezigheid niet hebben bevestigd zijn drie maal wereldkampioen Nelson Piquet en 2007 wereldkampioen Kimi Raikkonen, die nu deelneemt aan het Wereldkampioenschap rally.

Ook zullen op het circuit meer dan 20 van de auto’s, die gereden zijn door de kampioenen van de sport, aanwezig zijn.

“Wij verwachten dat de twintig auto’s zullen worden getoond en, waar mogelijk, worden gereden door de oorspronkelijke wereldkampioen”, volgens de circuit adviseur Martin Whitaker geciteerd in Daily News.

Damon Hill zal de auto’s van de jaren negentig rijden , en zijn zoon Josh zal de Lotus-49 rijden waarmee zijn grootvader Graham heeft gereden.

(DO)