Twee hoofdsponsoren voor Spyker

[photo1]Spyker F1 is erin geslaagd op het allerlaatste moment nog twee hoofdsponsoren te vinden. De Nederlandse Formule 1 renstal heeft een driejarig contract ondertekend met Etihad Airways en Aldar. Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi, Aldar is de belangrijkste vastgoedontwikkelaar van deze zelfde regio.

Aldar komt groot op de sidepods te staan van de Spyker. Ethihad Airways neemt een prominente plaats in de op achtervleugel van de oranje/ zwarte bolide.

Etihad Airways bestaat pas drie jaar maar heeft nu al een vloot van 25 vliegtuigen. Aldar is onder meer verantwoordelijk voor het nieuwe Formule 1 circuit in Abu Dhabi en het bijhorende Ferrari pretpark.

Victor Muller, directeur van Spyker is natuurlijk in zijn nopjes met de twee hoofdsponsoren:
“Dit is het resultaat van onze goede banden met Abu Dhabi. Sinds de investeringsmaatschappij Aldar aandeelhouder in ons bedrijf is, is die connectie al goed. Ik ben trots op deze overeenkomst met Etihad en Aldar en ik weet zeker dat we aan het begin van iets moois staan.”

[photo2]Spyker liet vorige week nog weten niet meer op de komst van een hoofsponsor te rekenen. Het Nederlandse Formule 1 team sprak eerder met Bavaria, Heineken, en DHL maar deze deals ketsden om verschillende redenen af. De deal met Etihad Airways en Aldar is op het allerlaatste moment tot stand gekomen. Dit was vanmorgen goed te merken in de pitbox van Spyker waar de stickers van de nieuwe sponsoren op het allerlaatste moment op de Spyker F8-VII werden aangebracht.

Het Spyker Formule 1 team gaat nu officieel Etihad Aldar Spyker F1 heten. Een groot deel van het geld dat beschikbaar komt van de nieuwe hoofdsponsoren wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de aërodynamica. Met deze investering wil Spyker F1 spoedig progressie gaan boeken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading