USF1 wil debuteren in Amerika

USF1 heeft van de FIA toestemming gekregen om de testen op een Amerikaans circuits. Het zal op 17 februari haar debuut maken op Barber Motorsport Park in Alabama.

“Omdat we helemaal vanaf 0 beginnen en nieuw zijn heeft de FIA ons deze dispensatie gegeven”, aldus Peter Windsor van USF1. “Naast deze test mogen we nog op twee andere locaties in Amerika testen voor het begin van het nieuwe seizoen.”

Ondertussen lijken de debutanten Jose Maria Lopez en James Rossiter de coureurs te worden van het nieuwe Amerikaanse team.
“We zijn dichtbij de afronding van de contracten. Het is moeilijk om uit het aanbod van coureurs te kiezen. Er zijn veel goede coureurs beschikbaar. Het zou goed mogelijk zijn dat we met twee debutanten debuteren.”

“Ik ontken niet dat het voor ons interessant is om voor coureurs met sponsorgeld te kiezen. Het is interessant als een coureur persoonlijke sponsoring heeft of als een potentiele sponsor een coureur met een bepaalde nationaliteit in de auto wil hebben. We kijken hier naar maar de coureur moet natuurlijk wel talent hebben!”

(pg)

Loading