Van Dam naar Renault

Renault heeft vandaag bekend gemaakt dat men 4 coureurs gaat begeleiden. Bij deze 4 coureurs hoort ook de 15- jarige Nederlander Carlo Van Dam, de coureurs werden na een tweedaagse test op het circuit van Estoril uit een groep van 8 geselecteerd.

Carlo Van Dam, Robert Kubica, Fabio Carbone, en Eric Salignon zullen volgend seizoen door Renault worden begeleidt. Van Dam zal op een kart in de Go Kart Super A uitkomen, Kubica en Salignon gaan Formule Renault rijden, en de Braziliaan Carbone zal Formule 3 gaan rijden.

Renault ondersteunt de coureurs in het kader van het “Renault Driver Development Programme”. Renault wil met dit programma de kampioenen van de toekomst begeleiden en opleiden voor de Formule 1 renstal van Renault.

Bruno Michel, oud teambaas van Ligier en manager van het programma:” Alle kandidaten die getest hebben waren allemaal erg getalenteerd en zeer gemotiveerd. Het was een moeilijke keus die niet alleen op stuurmanskunst is gebasseerd, maar ook op volwassenheid, aanpassingsvermogen, en de mogelijkheid om hun potentieel te benutten.”

Loading