van Dam out, van der Garde in

[photo1]De 17-jarige Nederlander Carlo van Dam staat niet langer onder contract bij de Formule 1 renstal van Renault. De Vlaardinger maakte de afgelopen twee jaar deel uit van het talentprogramma van Renault, de Fransen hebben echter besloten het contract niet te verlengen.

De Nederlander van Dam nam afgelopen jaar aan het wereldkampioenschap karting deel, vanwege slecht materiaal en veel pech kon hij echter niet zo goed presteren.

Renault heeft wel een andere Nederlander in haar talentenprogramma opgenomen, Giedo van der Garde zal nu voor Renault gaan uitkomen. De 19-jarige van der Garde reed afgelopen jaar in het Nederlandse kampioenschap Formule Renault 2000, daarin eindigde hij als 4e in de eindstand. Tijdens enkele Europese races maakte van der Garde veel indruk.

Giedo van der Garde zal nu voor het officiële Renault team in de Formule 3 Euroseries gaan uitkomen. Deze klasse komt op 5 september naar Nederland, men zal dan tijdens het DTM weekend op Zandvoort gaan strijden om de overwinning.

Loading