Van der Garde in beeld bij Super Aguri?

Volgens Formule 1 Racereport is Giedo van der Garde in beeld om testcoureur te worden bij de Formule 1 renstal van Super Aguri.

Van der Garde maakt deel uit van het talentenprogramma van Mercedes en reed de afgelopen drie jaar met wisselend succes in het Europese Formule 3 kampioenschap. De Nederlander wil nu hogerop. Wat Van der Garde precies gaat doen is nog niet bekend. Testen in de Formule 1 zou een buitenkansje zijn voor de 21-jarige Veenendaler.

De manager van Van der Garde ontkent het gerucht op de website van Formule 1 Racereport niet:
“Ik weet van niks. Het is afwachten. Misschien zit er iets leuks aan te komen en we hebben in ieder geval allerlei contacten. Mogelijk dat ik in januari of februari kan testen, even afwachten. Binnen twee, drie weken verwacht ik duidelijkheid. Volgende week verwachten we onze plannen te kunnen bevestigen en daarna zullen we de pers te woord staan.”

Super Aguri is al enige tijd op zoek naar een testcoureur. Momenteel heeft het team echter aan andere zaken prioriteit gegeven. Zo is het team vandaag in Monaco met de andere Formule 1 teameigenaar in gesprek om toestemming te krijgen om volgend jaar van het 2006 Honda chassis gebruik te mogen maken.

Een aankondiging van Super Aguri wordt na de kerst verwacht.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading