Van der Garde in talentenprogramma McLaren Mercedes

[photo1]Giedo van der Garde is opgenomen in het talentenprogramma van de Formule 1 renstal van McLaren Mercedes. De 20-jarige Nederlander reed de afgelopen twee seizoenen met wisselend succes in het Europese Formule 3 kampioenschap.

Dit jaar zal Van der Garde opnieuw deelnemen aan het Formule 3 kampioenschap maar dan met Mercedes topteam ASM. Vorig jaar won een andere protégé uit het talentenprogramma van McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, met ASM met overmacht de titel.

“Dit is fantastisch”, aldus Giedo van der Garde. “Het is perfect om op dit punt in mijn loopbaan al de steun te hebben van ASM in combinatie met McLaren en Mercedes. Ik ga uit deze kans zoveel mogelijk halen.”

Sportief directeur van Mercedes, Norbert Haug, liet ook weten in zijn nopjes te zijn.
“Mercedes heeft een lange historie als het gaat over het steunen van jonge talenten in de autosport. We zijn blij Giedo te kunnen steunen bij ASM in combinatie met onze Mercedes-Benz M271motor. Giedo heeft al wat ervaring en zal dit jaar mooie resultaten moeten kunnen behalen.

Vorig jaar reed Van der Garde een matig seizoen in het Europese Formule 3 kampioenschap. De Nederlander moest het bij Team Rosberg met een Opel motor doen, deze Opel motor bleek absoluut niet te kunnen concurreren met de sterkere Mercedes motoren.

Na het seizoen testte de Veenendaler ook een GP2 auto, Van der Garde liet een goede indruk achter maar besloot na het aanbod van ASM in combinatie met McLaren toch voor een derde jaar in het Formule 3 kampioenschap te kiezen. Van der Garde maakte overigens eerder al deel uit van het talentenprogramma van de Formule 1 renstal van Renault.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading