Van der Garde maakt op 30 januari Formule 1 debuut

[photo1]Op 30 januari zal Giedo van der Garde op het circuit van Valencia zijn Formule 1 debuut maken. De 20-jarige Nederlander komt dan voor het eerst voor Super Aguri in actie tijdens de wintertests.

Van der Garde zal naast de wintertestsessies ook kilometers maken tijdens de Grand-Prix. De Veenendaaler heeft in zijn contract staan dat hij tijdens elke Grand-Prix op vrijdag minimaal 1,5 uur mag rijden. Eén van de racecoureurs van Super Aguri zal aan de kant moeten blijven als Van de Garde in actie komt.

Het contract tussen Van der Garde en Super Aguri is bedwongen met steun van het management van de Nederlander. Het management van de Nederlander, dat onder andere bestaat uit de investeerder Marcel Boekhoorn (nr 50 in de Quote 500), heeft een belang genomen in het Japanse team. Bij dit belang is bedwongen dat Van der Garde regelmatig mag rijden.

Van der Garde krijgt het overigens druk. De coureur zal ook gaan uitkomen in de Renault World Series. In de Renault World Series komt hij uit voor het team Victory Engineering. Bij dit team dat nauw samenwerkt met Carlin Motorsport komt ook BMW Sauber protégé Sebastian Vettel in actie.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading