Van der Garde wil via GP2 naar Formule 1

[photo]Giedo van der Garde tekende gisteren een contract bij het GP2-topteam Isport International voor een deelname aan Aziatische GP2 kampioenschap. De coureur uit Veenendaal is heel duidelijk over zijn ambities, binnen twee jaar wil hij naar de Formule 1.

Van der Garde testte al eerder voor Super Aguri F1 en Force India F1 (voormalige Spyker red.). Afgelopen jaar testte Van der Garde maar eenmaal voor Force India F1, hij kwam enkel even in de Formule 1 paddock in het nieuws toen Force India F1 teambaas Collin Kolles liet weten onenigheid met de Nederlander te hebben.

Toch zat Van der Garde niet stil, hij werd kampioen in de World Series by Nissan en gaat deze winter in het Aziatische GP2 kampioenschap rijden. Volgend jaar wil Van der Garde een volledig GP2-seizoen rijden in het voorprogramma van de Formule 1.

Het doel is daarbij om te gaan rijden voor het Britse team Isport International. Isport International is een topteam in de GP2, in 2007 won het team het kampioenschap met Timo Glock. Dit jaar werkten de Britten samen met Bruno Senna die nu ook op de drempel naar de Formule 1 staat. Van der Garde wil hetzelfde bewerkstelligen:
“Het Aziatische kampioenschap moet een goede opstap zijn voor het Europese kampioenschap GP2. Het contract met Isport International ziet er goed uit, er is ook al een optie voor het internationale GP2 seizoen van volgend jaar genomen. Het wordt een nieuw stap in mijn carrière, ik geef mezelf twee jaar de tijd om de Formule 1 te halen.”