Verbeterde bolide stuwt BAR voort

[photo1]Het British American Racing team kwam vandaag voor het eerst met een verbeterde bolide in actie. De bolide toont grote gelijkenis met de Williams. British American Racing kocht aan het begin van dit jaar ontwerper Geoffrey Willis weg bij Williams, Willis heeft de BAR 004 nu grondig verbeterd.

“De auto is verbeterd en is veel stabieler” aldus een tevreden Villeneuve. “Echter de tijden voor vrijdag zijn niet represantief, veel teams rijden met nieuwe banden of met bijvoorbeeld veel benzine. Ons nieuwe aerodynamische pakket zorgt ervoor dat we nieuwe data moet verzamelen over het afstellen van de bolide. Ik verwacht dat we morgen kunnen zien waar we werkelijk staan.”

Vooral de achterkant van de BAR 004 lijkt als twee druppels water op die van Williams. Willis die het geheel bedacht was tevreden.

“Ik ben blij met de verbeteringen die we aan de bolide gemaakt hebben. De bolide is nu stabieler en heeft meer grip in de bochten. Ik ben vooral blij met de koeling en de balans. De balans is veel beter verdeeld en de bolide heeft nu een veel betere koeling. Op het circuit van Canada is dat een groot voordeel.”

Loading