Verstappen bezoekt Jordan fabriek

[photo1]Jos Verstappen is vandaag op bezoek bij de Jordan fabriek nabij Silverstone. De Nederlander zal hier een stoeltje laten maken voor zijn ééndaagse test op Silverstone.

Michel Perridon en Har Muerman bevestigden het al eerder maar nu is het eindelijk officieel, op 1 juni zal Verstappen voor Jordan testen. Voorlopig mogen er uit deze test, volgens www.verstappen.nl, geen overhaaste conclusies uit worden getrokken.
“Dit vloeit voort uit het eerdere gesprek dat onlangs in Dordrecht plaatsvond tussen Michel Perridon en Eddie Jordan, waar ook Ian Philips van Jordan en ik bijwaren.”, aldus Raymond Vermeulen op de website van Verstappen. “Het is goed om te zien dat Jos weer ‘meters gaat maken’. Eens kijken hoe de test uitpakt, begin juni en dan zien we wel verder.”

[photo2]Op 1 juni zal Verstappen overigens al enige Jordan piloot op het circuit van Silverstone in actie komen. Op 2 en 3 juni mogen de huidige Jordan coureurs, Nick Heidfeld en Giorgio Pantano, voor Jordan testen. Verstappen testte overigens al eerder voor Jordan, in 1999 mocht de Nederlander op het circuit van Silverstone zijn rondjes draaien voor de “gelen”. De Limburger was toen weliswaar sneller dan de toenmalige Jordan testcoureur Shinij Nakano, de rondetijden van Verstappen vielen toen wel enigzins tegen.

“Ik weet nog niet precies wat ik moet verwachten van die test”, aldus Jos Verstappen. “Dat zien we begin juni wel. Als het goed is test ik dan de gehele dag. Het stoeltje schuimen was vandaag even het belangrijkste. Het was rustig op de fabriek want de Jordan monteurs zijn al afgereisd naar Barcelona voor de komende Grand Prix. Ik ben wel blij weer meters te kunnen maken. Ik heb Eddie Jordan vandaag ook weer eens gezien. Nee, ik heb sinds de deal met Jordan afketste geen contact meer met hem gehad. Alle contacten liepen via Raymond Vermeulen. Ik was wel benieuwd hoe ze zouden reageren, vandaag bij Jordan. We hebben weer eens bijgepraat. Het was een prima dag. Ik kan daar niet over oordelen, ik heb dit seizoen niet in die auto gezeten. Ik kan daar misschien pas iets over zeggen na de testdag in juni. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer in een Formule 1 auto kan rijden, dat is voorlopig het belangrijkste.”

Loading