Verstappen en Jordan

[photo1]Een van Verstappen’s sponsoren, Harry Muermans, verwacht dat Jos Verstappen binnen twee weken duidelijkheid zal krijgen bij de Formule 1 renstal van Jordan. Afgelopen vrijdag heeft het management van de Nederlander uitvoering gesproken met teambaas Eddie Jordan, sinds die dag hebben beide kampen elke dag contact met elkaar gehad.

“Jordan wil Jos Verstappen en zijn geld graag hebben”, Harry Muermans. “Als alles verloopt zoals wij denken dan denk ik dat Jos Verstappen voor Jordan zal tekenen. Maar er zijn ook factoren die wij niet in de hand hebben, Jordan wacht natuurlijk ook af dus de situatie zou zo ook weer helemaal kunnen veranderen. Jordan kan zijn team natuurlijk verkopen, wij denken echter niet dat hij dit zal doen.”

De deadline die Jordan aan de Duitser Nick Heidfeld heeft gesteld zal aan het eind van deze week aflopen. Heidfeld maakte tijdens een test veel indruk voor Jordan, de Duitser wil graag voor Jordan uitkomen maar moet het nodige geld meebrengen, dat heeft hij niet. Mocht Heidfeld het benodigde geld vrijdag alsnog op tafel leggen dan is hij dan verzekerd van een contract.

Harry Muermans verwacht dat als Heidfeld het benodigde geld niet kan meebrengen dat Allan McNish dan zeer waarschijnlijk voor Jordan zal tekenen. De Schot testte afgelopen seizoen voor Renault en heeft de steun van tabaksfabrikant Benson&Hedges.

Op 20 januari heeft Jordan een vier daagse testsessie gepland. Voor die tijd zou Jordan in ieder geval een coureur definitief willen vastleggen.

Loading