Verstappen even terug in Formule 1

[photo1]Jos Verstappen was afgelopen woensdag even terug in de Formule 1. De Limburger gaf in een Tyrrell uit 1997 een kleine demonstratie in een tunnelbak van de in aanbouw zijnde A73.

Verstappen reed 10 jaar geleden samen met Mika Salo voor het team van Tyrrell. 1997 werd een moelijk seizoen voor Verstappen, de Limburger wist geen WK-punten te behalen.

Eind 1998 werd Tyrrell verkocht aan het toenmalige B.A.R (nu Honda). De oude Tyrrell bolides werden geveild. Diverse prominenten kochten een voormalige Formule 1 bolide. Jumbo eigenaar Frits van Eerd die ook al Ferrari Formule 1 bolides bezit kocht toen een Tyrrell uit 1997 van Verstappen.

Woensdag leende Van Eerd zijn bolide even uit aan Verstappen. Verstappen reageerde enthousiast op zijn website:
“Het is altijd een spektakel wanneer je een show mag weggeven met een Formule 1 auto. Welke, waar, wat of hoe, dat maakt dan niet uit. Het was erg leuk om hier in de Roertunnel te rijden. Ik heb de auto een paar keer in een spin gegooid en er zelfs nog een donut uitgekregen. Dat was nog best lastig met slicks op het natte betonnen wegdek en bovendien bergop, maar het lukte wel!”

De demonstratie was voor een klein groepje pers en enkele genodigden. Verstappen liet er geen gras over groeien en gooide de Tyrrell diverse malen in het rond op het spek gladde beton. De genodigden hebben dit geweten, de meeste zaten tot achter hun oren vol met modder.

Verstappen liet overigens weten niet met een Formule 1 bolide naar Euro Racing Limburg te komen. De coureur wil voor het evenement de bolide van het team meenemen waarvoor hij aankomend seizoen gaat rijden. Dit zal waarschijnlijk een Champcar team worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading