Verstappen haalt uit naar Nederlandse coureurs

Jos Verstappen heeft in de de Pers fors uitgehaald naar Robert Doornbos, Christijan Albers, en Giedo van der Garde. Volgens Verstappen is geen van deze coureurs geschikt voor de Formule 1.

Verstappen zelf reed 107 Grand-Prix, zijn laatste Grand-Prix was die van Japan in 2003.
“Ik zie op dit moment geen Nederlandse coureurs die echt goed genoeg zijn voor de Formule 1”, aldus Verstappen. “Albers ook niet. Hij heeft altijd smoesjes en geen uitstraling.”

“Doornbos? Die is ook niet goed genoeg. Giedo van der Garde is nog jong en heeft talent, maar wint geen races. Dan moet je je ook afvragen of je wel goed genoeg bent voor de Formule 1. Hij heeft zijn testrol bij Spyker vorig seizoen vooral te danken aan zijn rijke schoonvader.”

Verstappen is de meest succesvolste Formule 1 coureur tot nu toe, de Nederlander werd in 1994 twee keer 3e met Benetton. In totaal haalde de coureur 17 WK-punten.

Doornbos, Albers, en Verstappen zijn overigens nooit grote vrienden geweest. Al diverse malen bekritiseerden de coureurs elkaar. Met Van der Garde kon Verstappen het in het verleden wel goed vinden. Verstappen was betrokken bij de loopbaan van Van der Garde toen deze nog in de karts reed.

Loading