Verstappen nog altijd vol vertrouwen

[photo1]Jos Verstappen heeft op zijn officiële website laten weten nog altijd vol vertrouwen te zijn. Gisteren maakte Jaguar bekend dat het voor Christian Klien koos, hierdoor kon Verstappen het felbegeerde Jaguar stoeltje op zijn buik schrijven.

“We hebben het gisterenavond gehoord, ruim voordat Jaguar het officieel via een persbericht bekendmaakte”, zo verteld Verstappen. “Tja, het is toch wel teleurstellend dat we geen deal hebben kunnen sluiten. Niet alleen voor mij hoor, maar toch ook zeker voor mijn sponsors die echt alles in het werk hebben gesteld om mij in een Jaguar stoeltje te krijgen. Ik wil dan ook mijn sponsors Wilux, Halfords en in het bijzonder Michel Perridon van Trust en Har Muermans van Muermans Vastgoed bedanken voor alle inspanningen die ze gedaan hebben. Maar ja, tegen invloeden van een partij als Red-Bull, daar kunnen we nu eenmaal niet op. We wisten dat Christian Klien een geduchte concurrent was in dat opzicht. Laten we het daar maar even op houden.”

Volgens geruchten heeft Red-Bull een driejarig contract met Jaguar afgesloten, hiermee zou een bedrag van 45 miljoen Euro zijn gemoeid. De sponsoren van Verstappen wilden slechts voor 1 jaar tekenen en waren bereid 12 miljoen Euro op tafel te leggen.

“Ik heb vanmiddag nog uitvoerig met Michel Perridon gesproken en ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij de start van het nieuwe seizoen in 2004 weer op de grid sta”, zo vervolgd Verstappen. “Van mijn talent hoef ik intussen in het Formule 1 wereldje niemand meer te overtuigen. Helaas zijn teambeslissingen niet alleen dáár op gebaseerd, dat hebben we nu weer eens aan den lijve ondervonden. Maar met mijn staat van dienst en de steun van mijn sponsors ben ik ervan overtuigd dat het allemaal weer goed komt. Wat dat betreft ken ik Michel Perridon en Har Muermans lang genoeg om het zo te kunnen stellen. Als je eens wist wat voor inspanningen zij getroost hebben om mij bij Jaguar onder te brengen. Ik weet zeker dat het ze lukt om het allemaal in orde te maken voor komend seizoen.”

Verstappen moet nu in het beste geval hopen op een Jordan stoeltje. Dit zal echter ook niet makkelijk zijn, Ralph Firman heeft een contract voor volgend jaar waarin weliswaar nog enkele clausules zitten maar de Ier heeft ook de steun van de Engelse tabaksfabrikant Benson&Hedges. Nick Heidfeld heeft inmiddels een voorcontract met Jordan ondertekend, dit contract is geldig als de Duitser het benodigde geld op tafel kan leggen.

Daarnaast heeft enkel Minardi nog twee stoeltjes te vergeven. Gianmaria Bruni lijkt echter zo goed als zeker voor Minardi te gaan rijden, een Italiaanse sponsor van het team is bereid het benodigde geld op tafel te leggen. Daarnaast heeft ook Justin Wilson zijn pijlen op Minardi gezet, hij wordt gesteund door zijn voormalige team Jaguar. Jaguar levert op haar beurt via Cosworth motoren aan Minardi.