Verstappen vindt nieuwe Formule 1 – bolides lelijk

[photo1]Ex – Formule 1 coureur Jos Verstappen heeft in zijn column in de Telegraaf laten weten de nieuwe Formule 1 – bolides voor volgend seizoen lelijk te vinden. Verstappen liet weten zich volledig te vinden in de mening van BMW Sauber testcoureur Christijan Klien, Klien liet eerder optekenen de nieuwe bolides de lelijkste Formule 1 – bolides ooit te vinden.

“Ik moest echt even slikken toen ik de nieuwe bolides over het circuit van Catalunya zag scheuren”, aldus Verstappen. “Het is geen gezicht, wat zijn ze lelijk die nieuwe kleine achtervleugels. Ik denk dat we ook wel weer gaan wennen aan deze nieuw ‘look’ en ik realiseer me ook heel goed waarom de FIA deze achtervleugel voor het seizoen 2009 verplicht stelt. Door iedereen met dezelfde vleugel te laten rijden hoopt de FIA dat de races spannender worden.”

Tevens liet Verstappen weten zich niet te kunnen vinden in het idee van Bernie Ecclestone om de coureurs enkel te gaan belonen met gouden, zilveren, en bronzen medailles. Wel stelt Verstappen dat de winnaar van de meeste Grand-Prix aan het einde van het jaar eigenlijk wereldkampioen moet worden. Verstappen stelt voor om de oude puntentelling, waarbij de Grand-Prix ook 10 punten kreeg maar de nummer 2 slechts 6 punten (nu 8 red.), weer te gaan hanteren.

PG