Verstappen wil duidelijkheid | Update

[photo1]Trust directeur Michel Perridon heeft in de krant het Algemeen Dagblad gezegd dat de Formule 1 renstal van Jordan vandaag een beslissing moet maken over Jos Verstappen. Trust, Muermans, Jos Verstappen en zijn management willen niet langer aan het lijntje worden gehouden.

“Er is een kans dat Jordan niet toehapt, maar dat risico nemen we op de koop toe. In dat geval gaan we netjes in de wachtkamer zitten en keurig afwachten of er in de loop van het seizoen zich elders mogelijkheden voordoen”, aldus Michel Perridon. “Jos en wij allemaal willen van het getouwtrek af. Er ligt een goed bod. Jos staat te trappelen en is in een meer dan uitstekende conditie. Hij moet de nieuwe bolide kunnen prepareren, maar om Jordan vooruit te helpen moet hij wel de kans krijgen zich samen met het team goed voor te bereiden. Daarom willen we nu weten waar we aan toe zijn.”

Verstappen zou aanstaande dinsdag weer een bezoek brengen aan de Jordan fabriek, de Nederlander wil de fabriek echter alleen bezoeken als hij een garantie krijgt op een racestoeltje voor volgend seizoen.

Maandag bezocht Verstappen de fabriek nog, sinds die tijd is er alleen telefonisch en via e-mail contact geweest. Volgende week zal Jordan testen, het is alleen bekend dat de Belg Bas Leinders tijdens die test zal rijden. De andere coureur(s) moet(en) nog door Jordan worden bevestigd.

Update
Het management van Jos Verstappen heeft laten weten dat er geen ultimatum is gesteld met betrekking tot het rijderscontract. Wel wil Trust directeur Michel Perridon een aantal zaken verduidelijkt zien, dit zou ten grondslag moeten dienen voor de gesprekken die aanstaande dinsdag zullen plaats vinden.

Het management laat wel weten dat er tijdsdruk is uitgeoefend op Eddie Jordan, dit heeft echter niets te maken met het rijderscontract. Mocht Eddie Jordan niet reageren op het verzoek van Michel Perridon dan ziet deze af van verdere onderhandelingen. Mocht er wel een reactie komen dan verwacht men dat er snel spijkers met koppen worden geslagen.

Waarschijnlijk heeft de verduidelijking betrekking op de sponsoring van Trust. Trust wil graag hoofdsponsor en naamgever worden van het team van Eddie Jordan, hierover bestaat echter nog steeds geen duidelijkheid.

Loading