Vertrekt Toyota uit Formule 1?

En het gerucht is er opnieuw, Toyota gaat stoppen met de Formule 1. Volgens de nieuwste geruchten zal Toyota het nieuws aanstaande zondag bekend maken.

Zowel media in Engeland als Duitsland maken onafhankelijk van elkaar melding van hetzelfde nieuws. Feit is wel dat het budget van de Formule 1 – renstal binnenkort moet worden goedgekeurd op het hoofdkantoor in Tokio.

Volgens insiders is de vraag wat Toyota in de Formule 1 te zoeken heeft als het overal moet bezuinigen en de Toyota F1 – renstal jaarlijks honderden miljoenen Euro’s kost.

Aan de andere kant zou de terugtrekking van Toyota de weg vrij maken voor het doorstartende BMW Sauber dat nu nog op de reservebank zit voor volgend jaar.

Voor Kamui Kobayhasi zou de terugtrekking van Toyota wel een klap in het gezicht zijn: “Ik heb geen geld meer voor GP2 voor volgend jaar, al mijn hoop is op Toyota gevestigd. Als het bij Toyota niet lukt dan ga ik terug naar mijn vader in Japan om in zijn sushi-restaurant te werken, net zoals twee weken geleden.”

Kobayhasi maakte afgelopen races grote indruk door zijn zeer ervaren teamgenoot Jarno Trulli al na drie Grand-Prix te verslaan.

(pg)