Vettel en Webber beschuldigen elkaar niet

Red Bull teambaas Christian Horner was duidelijk na de race in Turkije, zijn coureurs hadden elkaar meer ruimte moet geven. Volgens Horner was de botsing dan niet gebeurd.

Vettel was bekoeld nadat hij de journalisten te woord stond: “Ik wil Mark (Webber red.) de schuld niet geven, we zijn teamgenoten van elkaar. We reden langs elkaar op het rechte stuk en ik had het idee dat ik wat sneller was. Het is enorm jammer, het zijn kostbare punt. Voor mij maar ook voor Mark.”

Vettel liet zich enigszins gaan na de crash en wees met zijn vinger naar zijn hoofd: “Het is in de hitte van het moment. Voetballers hebben dit ook wel eens. Nu je wat bekoeld bent kun je pas helder nadenken.”

Ook Mark Webber gaf Vettel niet direct de schuld maar uit zijn woorden was wel op te maken waar volgens hem de schuld lag:
“Sebastian had een betere topsnelheid en we reden zij aan zij op het rechte stuk. Vettel kwam wat na rechts waarna we elkaar raakten. Dit soort dingen kunnen gebeuren al is wel enorm jammer voor het team en voor ons zelf. Ik baal enorm”

(pg)