Vettel vond het geen gemakkelijke opgave

Sebastian Vettel zei na afloop van de Grand Prix van Engeland dat de winst niet zo makkelijk was als dat het eruit zag. De jonge Duitser kende een goed weekend, zo deed hij goed meer in de vrije trainingen, schreef de pole, race en snelste ronde op zijn naam.

De beide Red Bull coureurs hadden een gigantische voorsprong op de rest, maar Vettel was zeker de man van de webstrijd, hij reed teamgenoot Mark Webber op meer dan 15 seconden, Webber vervolgens had een voorsprong van 40 seconde op Rubens Barrichello die derde werd.

Nu zou je denken met meer dan 15 seconde op de nummer twee en meer dan 55 seconde op de nummer drie dat Vettel het niet moeilijk heeft gehad, maar Vettel vond het een lastige race.

“Het is nooit makkelijk” Zei Vettel. “Het is een lange race op een fantastisch circuit, iedereen geniet daarvan. Het is een echte droom, maar je moet er echt je hoofd bij houden.”

“De start was erg belangrijk, de eerste ronden tot aan de eerste pitstop pushte ik erg hard om een tijdsgat met de rest te krijgen, ik wist dat dit van cruciaal belang zou zijn voor de rest van de race. De auto was ook super, ik was in staat om nog harder en harder te gaan.”

“Na de laatste pitstop was het helemaal super, toen zat ik in veilige zone, vanaf toen controleerde ik de race en telde ik de ronde tot de finish af. De laatste tien ronden was het erg makkelijk alleen moest ik wel aardig door gaan, ook moest ik toen veel slalommen langs achterliggers.”

Vettel liet verder weten het publiek zeer dankbaar te zijn en hij voegde er aan toe dat het moeilijk te geloven was dat hij de race had gewonnen. Verder vond hij het fantastisch dat hij gewonnen had en dat hij voor de tweede maal erg genoten heeft van Silverstone. “De sfeer op het circuit was Super” Aldus Sebastian Vettel.

Loading