Vettel wint in Valencia

Sebastian Vettel heeft in Valencia zijn tweede Grand-Prix overwinning van dit jaar op zijn naam geschreven. Lewis Hamilton eindigde als tweede, voor Jenson Button.

Vettel startte goed vanaf Pole-Position, iets wat niet gezegd kon worden van teamgenoot Mark Webber. Webber viel ver terug en besloot al na enkele ronden zijn harde banden te wisselen voor zachte. Webber kwam terecht achter Kovalainen in de Lotus.

Webber probeerde Kovalainen uit te remmen maar schatte de situatie niet goed in en reed vol over de achtervleugel van de Fin. Wat volgde was een spectaculaire crash waarbij Webber op steeg en op de kop op asfalt neer kwam. De auto schoot op hoge snelheid door de banden in. De Australier kon ongedeerd uitstappen, dit grote opluchting van het publiek.

De safety car kwam de auto op en dit zorgde voor wat verwarring. Zo passeerde Lewis Hamilton de safety car toen deze de pitstraat uit kwam rijden, het kostte hem een drive through penalty. Tijdens de safety-car periode stopte alleen Kamui Kobayashi niet, dit zorge ervoor dat hij lange tijd op de 3e plaats kon rond rijden. Michael Schumacher verloor overigens zijn race nadat zijn team een inschattingsfout maakte en de Duitser lang moest wachten voor een rood licht aan het einde van de pitsstraat.

Na de herstart was het Vettel die er nog bijna afschoot, hij corrigeerde zich echter en bleef Hamilton. Na de drive through penalty kon Vettel rustig naar de overwinning rijden.

Kobayashi ging vijf ronden voor het einde naar binnen voor zacht rubber en kwam terug op plek acht. De Japanner liet het er echter niet bij zitten en verschalkte Fernando Alonso en in de laatst bocht ook nog Sebastian Buemi.

Ondertussen vecht Vettel weer mee om de wereldtitel. Met de overwinning is hij weer helemaal terug. Zijn voorsprong kon nog oplopen omdat de FIA Jenson Button, Robert Kubica, en Rubens Barrichello nog onderzoekt, ze zouden te hard hebben gereden achter de safety – car. We houden je op de hoogte!

GP Europa, race

(pg)

Loading