Villeneuve voor twee jaar naar Sauber

[photo1]Jacques Villeneuve is helemaal terug. Vandaag testte de Canadees bij Renault maar vanaf volgend jaar kunnen we de coureur in de Sauber bewonderen. Vandaag maakte Sauber officieel bekend dat de wereldkampioen van 1997 een tweejarig contract bij de Zwitserse Formule 1 renstal heeft ondertekend.

“Ik moet toegeven Jacques Villeneuve in mijn team halen geeft me een speciaal gevoel”, aldus teambaas Peter Sauber. “Een voormalig wereldkampioen in je team, dat is toch wel apart. Toch was dit niet de beslissende factor voor me. Toen ik met Jacques sprak werd me helemaal duidelijk dat hij absoluut terug wilde keren in de Formule 1. Hij is altijd een grote vechter geweest, samen kunnen we erg veel bereiken. Een voormalig wereldkampioen in je team krijgen betekend ook dat we Jacques volgend jaar een topauto moeten geven. We hebben dit jaar progressie geboekt en ik weet zeker dat we volgend jaar goed voor de dag gaan komen.”

Jacques Villeneuve werd vorig jaar ontslagen bij B.A.R, de Canadees zou met zijn salaris van ruim 18 miljoen Euro te zwaar op de begroting van de Britse renstal drukken. Villeneuve liet weten dat hij een salarisverlaging geaccepteerd zou hebben, deze is hem echter nooit aangeboden. De Canadees nam noodgedwongen een jaar vrij af, hij zat echter niet stil en legde contacten met verschillende Formule 1 teams. Naar verluidt zal Villeneuve nu 1 miljoen Euro aan salaris ontvangen, de persoonlijke sponsoren van Villeneuve zullen de bankrekening van Sauber met ruim 5 miljoen Euro spekken.

“Ik ben heel erg blij terug te zijn in de Formule 1”, aldus Jacques Villeneuve. “Ik stel het vertrouwen dat iedereen in mij stelt op prijs. Mijn doel is om Sauber in samenwerking met Peter Sauber de komende twee jaar naar voren te brengen. In mijn bezoeken een de fabriek van Sauber is mij duidelijk geworden dat men zeer professioneel te werk gaat.”

Villeneuve werd in 1997 wereldkampioen Formule 1 bij Williams. Hij debuteerde in 1996 en won al 11 Grand-Prix’s.

Loading