Virgin koopt zich in bij Manor?

Manor grand prix baas John Booth weigert in te gaan op de sterke geruchten dat Richard Branson
‘s Vrigin het nieuwe team een financiele injectie gaat geven. Volgens die geruchten zou Branson zich terugtrekken bij Brawn GP en zich voor 20% in gaan kopen bij Manor. De teamnaam zou dan ook gaan veranderen in Virgin.

“De geruchten over Virgin moet je niet allemaal geloven. Verder wil ik er niet teveel op ingaan, om juridische redenen”, aldus Booth. “Wel is het natuurlijk zo dat wij hard op zoek zijn naar geldschieters.” Booth’s plannen om de Formule 1 in te gaan waren destijds gebaseerd op de budgetcap van 40 miljoen euro. Nu dat plan is afgeblazen heerst er veel onduidelijkheid.

“Het is duidelijk dat wij niet blij zijn dat die budgetcap niet is doorgegaan. Hopelijk wordt er veel duidelijk in de komende weken. We moeten weten waar we aan toe zijn. In ieder geval heb ik begrepen dat het nog steeds de bedoeling is om flink in de kosten te snijden. ”

“Door de bezuinigingen is een entree in de Formule 1 ook mogelijk geworden. We zijn ook pas een maand of zes bezig met het opzetten van een F1 team. Vroeger was dat niet mogelijk, tenzij je miljardair was. Dat is nu gelukkig anders,” besluit Booth.

De geruchten over de deelname van Virgin in Manor ontstonden nadat een e-mail van Richard Branson uitlekte. In deze e-mail plande Branson uitgebreidde gesprekken met Booth.