Voorbeschouwing Duitsland met Toyota

[photo1]Na een zeer teleurstellende Franse Grand Prix hoopt Toyota dat het in Duitsland beter gaat. Het team had slechts twee dagen de tijd om de drie Toyota’s te prepareren en naar Duitsland te laten vliegen.

De Duitse Grand Prix wordt een compleet nieuwe ervaring voor alle teams vanwege de veranderingen aan het circuit. De oude baan, met een lengte van 6,825 kilometer is vervangen door een kleinere baan met 4,574 kilometer lengte. De veranderingen hebben het karakter van het circuit aangepast. Zo gingen de auto’s vroeger meer dan 34 seconden per rondje vol gas, nu is dat slechts 7 seconden.

Ove Andersson: “Frankrijk was tegenvallend voor ons vanwege de eerste motorproblemen in een race, We gaan richting Hockenheim met minder achterstand dan bij de andere teams omdat de baan voor iedereen nieuw is. Ik hoop dat we hier een beter weekend hebben en dat beide auto’s de finish halen.”

Mika Salo: “We hadden een moeilijke tijd in frankrijk maar ik denk dat dat allemaal bij het leerproces hoort. Ik heb de nieuwe baan nog niet eerder gezien dus het zou niet goed zijn om het te beoordelen. Het team doet zijn uiterste best de auto zo goed mogelijk maken voor de wedstrijd en na de laatset uitvalbeurten is mijn doel de race te finishen.”

[photo2]Allan McNish: “Net zoals de meeste andere rijders heb ik de nieuwe baan nog niet gezien. Op papier ziet het er interessant uit om te rijden hoewel ik denk dat het oude circuit beter bij onze auto zou passen. Ik rijd goed op het moment dus ik kijk er naar uit om naar een baan te gaan waar niemand voordeel heeft van voorgaande jaren. Ik ben benieuwd wat ik uit kan richten. Betrouwbaarheid is de hoofdfactor op het moment en iedereen doet hard z’n best om te zorgen dat we de race finishen.”