Voorbeschouwing Marlboro Masters

[photo1]Het grootste autosport evenement van Nederland staat weer voor de deur, de Marlboro Masters vinden dit weekend plaats.

Zoals altijd vinden de Marlboro Masters op het circuit van Zandvoort plaats. Als Nederlandse website kunnen wij dit evenement niet laten schieten, we hebben onze eigen fotograaf in de pitstraat staan!

Vandaag wist onze fotograaf ons te melden dat de bolides van Ferrari zijn aangekomen. De bolide van Luciano Burti werd vandaag uit de vrachtwagen gereden, deze bolide zal zaterdag een demo geven. Zondag komt de Italiaan Luca Badoer in actie, beide coureurs zijn overigens teruggekomen van hun vakantiebestemming om het publiek in de Zandvoortse duinen te vermaken.

De Formule 3 race wordt natuurlijk het hoogtepunt, met 43 coureurs uit 19 landen is dit over de gehele wereld de toonaangevende Formule 3 race!

Aan de Formule 3 race doen vijf Nederlanders mee, Jeroen Bleekemolen, Ross Zwolsman, Jaap van Laagen, Stefan de Groot, en Robert Doornbos.

Jeroen Bleekemolen word genoemd als outsider voor de zege. De andere favorieten zijn: Robbie Kerr (Engeland); James Courtney (Australië); Kousuke Matsuura (Japan); Frank Diefenbacher (Duitsland); Renaud Derlot (Frankrijk); Bruno Besson (Frankrijk); Mathieu Zangarelli (Frankrijk)

Carlos Checa en Max Biaggi geven op zondag een demo van Marlboro Yamaha team, Patrick Huisman en Yves Oliver doen dat voor de DTM. Randy Mamola zal op een tweezitter motorfiets plaatsnemen.

In de BOSS series zal Tom Coronel in een oude Benetton in actie komen.

Verder zullen er van de Nederlandse Spoorwegen 6 dubbeldekkers per uur rijden, zijn er 130 politieagenten ingezet en zijn er 30 verkeersregelaars. Er zijn 300 journalisten toegelaten waaronder 140 uit het buitenland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Japan, en Zuid-Korea.

Om 15.15 zend de NOS de race live uit, RTL 5 zend om 20.00 s’avonds een samenvatting uit. In de weken na de race zijn de beelden in ruim 800 huishoudens te bekijken!

F1News.nl zal het hele gebeuren live volgen, tevens zul je hier exclusieve foto’s van de Marlboro Masters vinden. Houdt de site dus in de gaten.

Loading