Voorbeschouwing Toyota

[photo1]Het Toyota F1 team vertrekt met een goed gevoel naar Duitsland. Toyota testte de afgelopen week drie dagen op het Spaanse circuit van Jerez, het team testte nieuwe onderdelen en denkt de problemen met de wegligging van de bolide te hebben opgelost.

Toyota testte vorig jaar al met de testbolide Toyota TF101 op de Nurburgring. Die gegevens zijn dit jaar echter niet meer bruikbaar, het circuit is namelijk grondig veranderd. Het circuit is maar liefst 600 meter langer geworden.

Hoewel Toyota personeel heeft dat uit 30 verschillende nationaliteiten bestaat is de ligging van deze Grand-Prix erg gunstig. De fabriek in Keulen ligt slecht 40 minuten rijden van het circuit. Het team heeft dus twee dagen extra de tijd om in de fabriek te werken.

Ove Anderson
“We zijn op de helft van ons eerst seizoen, we hebben al een heleboel geleerd. Als ik het team vergelijk met het team voor de Grand-Prix van Australië dan is het ongeloofelijk. We hebben zoveel progressie geboekt. Na de driedaagse testsessie is de bolide beter dan ooit, ik weet zeker dat de problemen die zich in Canada voordeden zijn opgelost.”

[photo2]Alan McNish
“Ik ben vorige week naar de 24 uur van Le Mans geweest, het was goed om daar weer een aantal oude vrienden te zien. Nu kijk ik echter vooruit naar de Nurburgring. Het circuit ziet er goed uit, ik geef echter pas een mening als ik op het nieuwe circuit heb gereden. Mijn engineers hebben me verteld dat Mika Salo en Ryan Briscoe goed werk hebben verricht in Jerez, het ziet er goed uit.”

Mika Salo
“De Nurburgring is een standaard circuit, zoals de A1-ring en de Hungaroring. Ik hou er niet van om dit soort circuits te rijden, in de eerst bocht kan heel wat gebeuren. Na de start is de kans op een ongeluk groot, maar het is ook een plek waar je kan inhalen, dus dat is goed. Het circuit heeft maar een snelle bocht, de linker RTL bocht.”

Loading