Voorstellen voor langzamere Formule 1 bekend

De Internationale Automobiel Federatie (FIA) heeft vandaag haar voorstellen om de Formule 1 langzamer te maken bekend gemaakt. Deze voorstellen worden automatisch van kracht als de teams voor zes september niet met alternatieve voorstellen komen. Deze alternatieve voorstellen moeten ook door acht Formule 1 teams worden goed gekeurd.

In de voorstellen is belangrijkste wijziging ongetwijfeld de motor. De FIA wil dat de motoren komend jaar niet één maar twee Grand-Prix weekenden mee gaan. In 2006 moet dan met 2,4 liter V8 motoren worden gereden. Teams die niet met een V8 motor gaan rijden mogen ook met V10 motoren blijven rijden, deze worden dan wel begrenst door de FIA.

Daarnaast wil de FIA de neerwaartse druk van de bolides met 25% verlagen. De diffuser zal een maximale hoogte krijgen. Daarnaast wordt de minimale hoogte van de voorvleugel hoger en zal de achtervleugel verder naar voren komen. Daarnaast wordt het bodywork aangepast.

Daarnaast krijgen de teams volgend nog maar één set banden voor de vrije trainingen en één set voor de kwalificatie en race. Dat betekend dat er ongeveer 400 kilometer op een band zal worden gereden, nu is dat nog ongeveer 80 kilometer. Mocht er tijdens de race een band kapot gaan dan mag deze in de pits worden vervangen door een oude band van het eerst setje, tijdens deze pitsstop mag het team verder niet aan de bolide doen.

Loading