Wagen Wilson te licht

Voor Justin Wilson was het feest na de pre-kwalificatie maar van korte duur, bij een controle door de scrutineers van de FIA bleek dat zijn wagen twee kilogram te licht was. De Brit wordt dus teruggezet naar de twintigste plek, en zal morgen de kwalificatie als eerste aanvangen.

Op het laatste moment stapte Wilson over van natweerbanden naar droogweerbanden, het verschil in gewicht werd niet gecompenseerd, volgens Minardi is dit de reden dat de wagen van Wilson te licht was.

Justin Wilson: “Ondanks dat we op het einde van de sessie reden was de baan nog erg verraderlijk. Op sommige plaatsen was de baan nog nat, en een fout was zo gemaakt. De auto hield zich echter goed en voelde goed aan, ik ben dan ook tevreden over mijn ronde. Alle roem voor Jos, hij reed duidelijk een erg goede ronde. Ik ben uiteraard teleurgesteld dat ik mijn tijd kwijt ben als gevolg van een kleine technische fout, maar ik ben nog steeds erg te spreken over wat we behaald hebben. Met het veranderlijke weer is er ook morgen kans op een verrassend resultaat.”

Met dit verrassende resultaat bedoelt Wilson waarschijnlijk dat het door het veranderlijke weer ook een voordeel kan zijn dat hij nu laatste staat. Minardi heeft nu namelijk in het begin en op het einde van de sessie een coureur op de baan. Wordt er op een opdrogende baan zoals vandaag gereden, dan heeft Jos Verstappen het voordeel. Begint het vlak na het begin van de kwalificatie te regenen, dan is Wilson verzekerd van een goede startplek.