Wat moet er gebeuren in China?

Het gevecht om de wereldtitel is inmiddels op z’n hoogtepunt met nog 2 races te gaan. Lewis Hamilton heeft een voorsprong van 5 punten op Felipe Massa. Aanstaande zondag is er dus een kans voor Hamilton om de titel voor de neus van Ferrari weg te kapen.

Hamilton moet zijn voorsprong uitbreiden tot 11 punten op Massa. Mocht hij 10 punten voorkomen is dat nog geen garantie voor de titel. Mocht Massa in Brazilië de race winnen en Hamilton net als vorig jaar niet scoren gaat de titel in gelijkstand met 5 overwinningen naar Massa tegen Hamilton met 4 zeges.

Als Hamilton 11 punten wil pakken zal hij de race in China moeten winnen en mag Massa niet hoger dan 5e eindigen. Als de Brit als 2e de race afsluit moet Massa 7e of 8e worden zodat de titel naar Woking kan. Als Hamilton als 3e over de meet komt zal Massa niet moeten scoren.

De druk op de titelkandidaten neemt inmiddels toe. Hamilton verkeerde vorig jaar in een soortgelijke positie maar moest de titel in Brazilië aan Kimi Raikkonen laten nadat hij op knullige wijze in China de grindbak opzocht bij het inrijden van de pits en in Brazilië van achteraf moest beginnen na een defect aan zijn wagen. Voor Felipe Massa is het de eerste keer dat hij kans maakt om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Zondagochtend om 11 uur weet heel Formule 1 liefhebbend Nederland hoe het is afgelopen of hoe het er verder voor staat.

Loading