Wat nu Honda F1?

[photo1]De mededeling van Honda F1 is uiteraard als een mokerslag aangekomen bij de 700 personeelsleden van het Honda F1 team. Opgeven doet men vooralsnog niet, ondanks dat Honda zich terug trekt blijven alle personeelsleden de komende tijd aan het werk.

Volgens teambaas Ross Brawn hebben zich inmiddels drie partijen gemeld die interesse hebben getoond in het kopen van het team. Volgens Brawn is de auto voor volgend jaar klaar en competitief. Het vinden van een motorleverancier lijkt geen probleem te zijn, Brawn lijkt een oplossing te hebben. De Engelsman heeft Ferrari namelijk benaderd of het bereid is motoren te leveren.

Het enige probleem zal het vinden van een koper zijn, het liefst wil Honda al voor de kerst van het team af. Mocht er interesse zijn van serieuze kopers dan zouden de Japanners het Formule 1 – team tot aan de seizoensstart volgend jaar nog van financiën willen voorzien.

Volgens ingewijden zijn de engineers van Honda al begonnen met het ombouwen van het chassis zodat er ook een andere motor in geplaatst kan worden.

Ook coureur Jenson Button blijft vooralsnog positief: “Het is natuurlijk een enorme teleurstelling dat Honda zich terug trekt. Maar we moeten positief en gemotiveerd blijven! Als wij dat al niet zijn, wie zal dan ooit interesse tonen om het team te kopen. Het team is er klaar voor, met een nieuwe eigenaar zouden we in maart gewoon aan de start kunnen staan met een competitieve auto.”

PG

Loading