Wat nu Schumacher en Raikkonen?

[photo1]Wat gaan Michael Schumacher en Kimi Raikkonen volgend jaar doen? Dat is momenteel de grote vraag in het geruchtencircuit voor volgend jaar. Dit weekend zal veel duidelijk worden, aanstaande zondag direct na de Grand-Prix van Italië zal Michael Schumacher een persconferentie geven waarin hij zijn toekomstplannen bekend maakt.

In de Duitse media, die doorgaans niet als de betrouwbaarste te boek staat, staan vandaag enkele berichten waarin naar voren komt dat Michael Schumacher bekend zal maken dat hij zijn helm aan de wilgen hangt.
“Tot aanstaande zondag zal ik niets over mijn toekomst zeggen”, aldus Michael Schumacher. “Aanstaande zondag is er een persconferentie, daarin zal ik mijn plannen bekend maken.”

Mocht Michael Schumacher stoppen dan is het zeer waarschijnlijk dat Kimi Raikkonen hem zal opvolgen bij Ferrari. Raikkonen kan ook nog blijven bij McLaren maar dan zal hij de teamgenoot worden van Fernando Alonso. De Fin zal niet meteen de absolute kopman zijn van McLaren, iets waar hij waarschijnlijk niet blij mee zal zijn.

Het is ook nog mogelijk dat Schumacher en Raikkonen volgend jaar samen bij Ferrari aan de start staan en dat Felipe Massa tijdelijk aan de kant worden geschoven. Massa zou derde coureur kunnen worden maar zou ook tijdelijk bij een ander Formule 1 team gestald kunnen worden. Van de optie Schumacher/ Raikkonen lijkt Ferrari’s sponsor Marlboro in ieder geval een groot voorstander te zijn.

Het blijft nog even gissen maar aanstaande zondagavond weten we meer, je leest het in ieder geval op F1News.nl!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading