Webber en Pizzonia naar Jaguar

[photo1]Jaguar Racing heeft zojuist bekend gemaakt dat Mark Webber en Antonio Pizzonia in 2003 voor het team zullen racen.

Er gingen al langer geruchten dat Webber en Pizzonia bij Jaguar zouden tekenen maar nu is het dan eindelijk officieel. Het nieuwe rijderskoppel vervangt per direct de twee huidge coureurs, Eddie Irvine en Pedro de la Rosa.

Het is goed mogelijk dat dit nieuws een leidt tot een motoren deal voor Minardi. Paul Stoddart heeft al vaker te kennen gegeven met Cosworth in onderhandeling te zijn en graag van deze krachtbronnen gebruik te willen maken. Aangezien Cosworth en Jaguar Racing beide deel uit maken van de Ford Motor Company, en de Jaguar bolides door Cosworth motoren aangedreven worden, is het niet ondenkbaar dat de transfer van Mark Webber naar Jaguar uiteindelijk leidt tot een motoren deal tussen Minardi en Cosworth.

[photo2]Webber en Pizzonia zullen beginnen met testen als de verplichte winterstop op 26 november is afgelopen.

Voor Verstappen fans betekent dit dat een plaats voor de Nederlander bij Minardi weer dichterbij komt. Minardi teambaas Paul Stoddart maakte een aantal weken geleden bekent dat Mark Webber bovenaan zijn lijstje stond, en Verstappen daarna. Omdat Minardi vrijwel zeker één paydriver zal contracteren, zou Verstappen zijn afgevallen als Webber nergens anders terecht kon. Nu Webber bij Jaguar een plaats gevonden heeft, en Minardi waarschijnlijk de beschikking over Cosworth motoren krijgt, lijkt niets een terugkeer van Verstappen nog in de weg te staan.

Loading