Webber in 2009 bij Red Bull

[photo1]Het gerucht staat nog maar nauwelijks op F1News.nl of het is al waarheid, Mark Webber rijdt in 2009 voor Red Bull Racing. Het Red Bull Racing team maakte dit in een persbericht wereldkundig.

“Ik ben heel blij dat ik nog een jaar bij Red Bull kan blijven”, aldus Mark Webber. “Sinds halverwege vorig jaar zijn we stappen vooruit gaan maken. Onze auto is betrouwbaarder geworden en we kunnen nu aan de snelheid werken. De laatste 10 maanden zijn we echt enorm vooruit gegaan. Ik hoop dit voort te kunnen zetten tot aan het einde van dit seizoen”.

“Het was dan ook geen hele moeilijke keuze om bij het team te blijven. Het is altijd heel moeilijk te voorspellen hoe een team volgend seizoen gaat presteren, zeker met de reglementswijzigingen die volgend jaar worden doorgevoerd. Maar Red Bull heeft goede faciliteiten en goede mensen, het team is stabiel. Ik denk dat we volgend jaar beter voor dag komen dan dit jaar.”

Teambaas Christian Horner is uiteraard ook in zijn nopjes met het blijven van Webber. Volgens Horner presteert Webber dit jaar uitstekend. Het doel van Horner is de vierde plek in het constructeurskampioenschap die het team nu bezit te handhaven. Vervolgens wil Horner de stap naar de top 3 gaan maken.

Loading