Webber over 2009

Mark Webber denkt dat BMW Sauber dit jaar wel eens goed voor de dag kan komen. Red Bull schreef dit in zijn column voor de BBC.

“BMW Sauber is extreem vroeg begonnen met het ontwikkelen van de auto voor 2009”, aldus Mark Webber. “Ze liggen nu voor op de rest, als we terug kijken kunnen we zeggen dat ze een goede beslissing hebben gemaakt.”

Mark Webber is momenteel herstellende van een beenbreuk die hij in december op liep. Begin februari kan Webber wel bij het debuut van de nieuwe Red Bull bolide zijn.

“Onze auto is als een van de laatste klaar, of dit een nadeel is? De tijd zal het leren. Voor mij is het in ieder geval beter omdat ik in februari weer helemaal fit zal zijn.”

“Maar als we in Melbourne zijn zouden we dan wat meer getest willen hebben? Sommige zouden zeggen ja. Maar aan de andere kant heeft ontwerper Adrian Newey nu meer tijd in de fabriek om de auto te ontwikkelen.”

“Het enige probleem kan de betrouwbaarheid zijn, maar tegenwoordig kun je veel in de fabriek doen. Vorig jaar waren we ook betrouwbaar dus dat moeten vast houden. Het kan dus een goede beslissing zijn om later te gaan testen om Adrian Newey de auto beter door te laten ontwikkelen.”

PG

Loading