Weigl Group wil Super Aguri redden

[photo1]De Duitse Weigl Group wil Super Aguri F1 de helpende hand toesteken. In een gezamenlijk statement maakten beide partijen gisteren bekend dat de gesprekken in de afrondende fase zijn.

De Weigl Group zou een groot aantal van de aandelen van het Japanse team overnemen. In ruil daarvoor zou financiële steun komen van de Weigl Group en enkele nieuwe partners, volgens teambaas Aguri Suzuki is het aanbod “heel mooi”.

Voordat de deal officieel beklonken kan worden moet eerst Honda haar goedkeuring geven. Daar wringt de schoen. Een eerder aanbod van de Weigl Group werd door Honda afgekeurd omdat de Duitsers het team niet volledig wilden overnemen en ook het voortbestaan van het team niet langer dan 12 maanden konden garanderen.

Volgens Nick Fry van Honda kan een bedrijf met de grootte van de Weigl Group niet zelfstandig een Formule 1 team runnen. Volgens Fry zou de Weigl Group de ondersteuning moeten hebben van andere partners. Van deze partners zou Fry niet op de hoogte zijn. Volgens de Weigl Group zijn deze extra partners er wel degelijk.

De Weigl Group is een middelgroot Duits bedrijf dat vooral de grote autofabrikanten in Duitsland technische ondersteuning biedt. De Weigl Group was eerder ook partner van het Midland F1 team, deze samenwerking werd echter vanwege onduidelijke redenen vroegtijdig beëindigd.

Loading