Wie gaat Alex Yoong vervangen? — Update —

[photo1]Over twee weken tijdens de Grand-Prix van Hongarije zal er in de tweede Minardi waarschijnlijk een andere coureur zitten. Alex Yoong zal waarschijnlijk worden vervangen.

Paul Stoddart beslist momenteel met welke coureur hij verder wil, wij zetten de mogelijke kanshebbers op een rijtje.

Fernando Alonso
Reed vorig jaar in de Minardi en maakte daar veel indruk. Alonso test nu bij Renault en zal daar volgend jaar een van de vaste coureurs zijn. Stoddart is gecharmeerd van Alonso. Manager en teambaas Flavio Briatore moet echter toestemming geven om Alonso bij Minardi te laten rijden, ook is het maar de vraag of Alonso uberhaupt voor een achterhoede team wil rijden.

Jos Verstappen
Reed vorig jaar bij Arrows, maakte daar veel indruk door zijn sterke races. Stoddart en Verstappen zijn sinds 1997 bevriend, Verstappen reed toen bij Tyrrell toen Stoddart daar sponsor was. Verstappen wil waarschijnlijk niet voor Minardi rijden.

Sebastian Bourdias
Protegé van de Franse autosportbond, deze bond betaalde eerder al een test bij Arrows. Bourdais is leider in het Formule 3000 kampioenschap maar heeft verder geen sponsoren, Bourdais kan daar waarschijnlijk niet eens het seizoen vol maken omdat het geld ontbreekt.

Gaston Mazzacane
Reed in 1999 en 2000 voor Minardi, maakte weinig indruk. Mazzacane reed voornamelijk door zijn grote zak geld. Het is niet bekend of Mazzacane deze zak geld nog steeds heeft, sponsoren heeft Mazzacane echter nog altijd. De Argentijnse economie draait echter slecht dus het is onwaarschijnlijk dat de sponsoren veel geld op tafel willen leggen voor een dure sponsorovereenkomst.

Christijan Albers
Testte in februari al voor Minardi maar besloot toen voor Arrows te kiezen. Door moeilijkheden bij het Arrows team heeft Albers echter nog steeds niet getest. Stoddart is bevriend met Albers, Albers heeft waarschijnlijk een te klein sponsorbudget.

Giorgo Pantano
Italiaan die rijdt voor Coloni in de Formule 3000, Coloni en Minardi hebben een samenwerkingsovereenkomst. Pantano testte eerder voor McLaren en Benetton (nu Renault). In het Duitse Formule 3 kampioenschap maakte hij veel indruk. Pantano heeft echter ook niet veel sponsoren.

Bryan Hertha
Ex CART coureur die Formule 1 ambities heeft. Hertha behaalde in de CART series wisselend succes. Hertha zal op Donnington achter het stuur van een Minardi two-seater kruipen. Hertha maakte het CART seizoen echter niet af omdat hij het benodigde geld niet op tafel kon leggen. Sponsoren heeft Hertha dus ook niet.

Justin Wilson
Lange Engelsman die vorig jaar het Formule 3000 kampioenschap op zijn naam schreef. Testte aan het begin dit jaar een Jordan, Wilson was te lang en kon een stoeltje op zijn buik schrijven. Webber is ook een lange coureur, mogelijk past Wilson dus wel in de Minardi.

— Update —
We kunnen weer een naam aan het rijtje toevoegen, Engelsman Anthony Davidson word ook met Minardi in verband gebracht. Davidson is momenteel test en reservecoureur bij British American Racing, hij testte daar dit jaar al meer dan duizenden kilometers.

In zijn jongere jaren streed Davidson tegen Jenson Button. Beide versloegen elkaar drie maal, drie maal schreven ze beide de Engelse karttitel op hun naam. Button vertrok naar de Formule 1, voor Davidson ging het langzamer, hij bleef hangen bij BAR.

Loading