Wie vervangt Badoer?

Dat Luca Badoer in Spa-Francorchamps zijn laatste Grand-Prix reed is vrijwel zeker nu Felipe Massa voorlopig nog niet terugkeert.

Ferrari zou Badoer nog wel eenmalig de kans willen geven als Massa na Monza zou kunnen terug keren. Nu er echter nog 5 Grand-Prix te rijden zijn is het risico voor Ferrari te groot.

Vooralsnog zijn Robert Kubica en Giancarlo Fisichella de meest genoemde namen. Kubica rijdt bij BMW Sauber dat zich volgend jaar terug trekt.

De komst van Kubica zou wel een probleem voor Ferrari kunnen worden omdat het team voor volgend jaar al Kimi Raikkonen en Felipe Massa onder contract heeft.

Kubica, 24 jaar oud, zal in 2010 geen genoegen nemen met een testrol. Fisichella daarentegen, 36 jaar, zou hier nog wel oren naar hebben.

Fisichella liet in eerdere interviews weten als kleine jongen al van Ferrari te hebben gedroomd, de Italiaan zou zijn loopbaan dus op een perfecte manier af kunnen sluiten. Ferrari zou daarentegen een goede beurt maken voor haar thuispubliek door alsnog een Italiaan in Monza in de auto te hebben.

Vooralsnog is het koffiedik kijken en speculeren maar dat er binnenkort een andere coureur in de scharlaken bolide zit lijkt een feit.

Loading