Wie wordt de opvolger van Briatore?

Alain Prost is de favoriet om de nieuwe grote baas te worden van het Renault F1-team. Het Franse team raakte, zoals bekend, recent zijn kopstukken Flavio Briatore en Pat Symonds kwijt. Ondanks het crash-gate schandaal is vandaag door de WMSC besloten dat Renault geen straf hoeft te ondergaan, behalve een voorwaardelijke schorsing.

En dus is het team op zoek naar een nieuwe baas. Althans, als de Franse gigant zijn Formule 1-project door gaat zetten. Want dat is nog maar zeer de vraag. Zoals bekend is Renault CEO Carlos Ghosn geen fan van F1 en heeft de recessie grote schade aangericht in de verkoop van straatauto’s. Tel daarbij de schande van Singapore op en iedereen snapt dat de toekomst van Renault in de F1 onder grote druk is komen te staan.

“We moeten afwachten of het team doorgaat en met welke strategie”, aldus Prost in het Franse dagblad Sud-Ouest. “Het is moeilijk om iets zinnigs over te zeggen momenteel. We zullen moeten afwachten.”

De viervoudig wereldkampioen heeft wel een mening over Flavio Briatore:” Ik denk niet dat een teambaas tevens de manager van rijders moet zijn. Jonge rijders, zoals Piquet, staan onder grote druk. Piquet is natuurlijk te ver gegaan, maar hij had nooit in die situatie moeten komen. Dat moeten we in de toekomst voorkomen.”

Prost is niet heel succesvol gebleken als teambaas tot dusver. Hij opereerde als baas van zijn eigen Prost-team tussen 1997 en 2001 zonder veel succes. In 2002 ging het team bankroet. Toch is hij volgens de Franse media de grote favoriet om Briatore op te volgen. “Mijn hele loopbaan lang ben ik integer geweest. En ik denk dat de Formule 1 weer eens wat fatsoen nodig heeft”, aldus Prost.