Williams F1 tekent concorde overeenkomst

[photo1]De Formule 1 renstal van Williams heeft bekend gemaakt dat het de concorde overeenkomst heeft ondertekend, dit betekend dat het team de Formule 1 trouw zal blijven.

Williams zal niet langer deel uit maken van het GPWC dat uit teams bestaat die uit de Formule 1 wil stappen en een eigen raceklasse willen oprichten. De GPWC is namelijk van mening dat de teams een groter percentage moeten krijgen van de inkomsten. Het GWPC bestaat nu nog uit Honda, Toyota, BMW, Mercedes (McLaren), en Renault.

De FOM en FIA hebben nu concorde overeenkomsten met Ferrari, Williams, Red-Bull, Midland, en Scuderia Toro Rosso. De duur van de contracten tussen deze teams en de Formule 1 is niet bekend gemaakt, wel is bekend dat deze contracten tot na 2008 lopen.

“De fabrikanten zijn een katalysator geweest in een aantal veranderingen binnen de Formule 1”, aldus teambaas Frank Williams. “We denken dat de tijd nu rijp is om ons aan te sluiten bij de Formule 1. Ik hoop dat de andere teams ons nu zullen volgen, we hebben er namelijk allemaal niets aan als een deel van ons zich zal afspliten. Ik denk de contracten van de FOM en FIA nu een goede basis zijn voor de toekomst van de sport.”

De ondertekening tussen Williams en de FIA en FOM werden al langer verwacht. Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone hielp het geplaagde Williams aan Cosworth motoren, er gaan geruchten dat de Engelsman in ruil hiervoor een handtekening onder het FOM en FIA contract van Williams wilde hebben.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading