Williams gaat door met KERS

Volgens de technisch-directeur van Williams F1, Sam Michael, werkt zijn team nog steeds aan KERS. Michael zegt dat Williams nog steeds van plan is het systeem later dit jaar te gaan gebruiken.

KERS wordt op dit moment alleen nog door Ferrari en McLaren gebruikt. De FOTA teams, waar alleen Force India en Williams geen deel van uitmaken, hebben al afgesproken KERS volgend jaar niet meer te gebruiken.

Williams heeft eind vorig jaar al een bedrijf overgenomen dat zich heeft verdiept in KERS. Sinds die tijd werkt het team aan een uniek KERS-systeem dat gebruik maakt van een vliegwiel. Ferrari en McLaren maken gebruik van een systeem dat werkt met een batterij.

Tot nu toe gebruikte Williams het systeem nog niet vanwege technische problemen: “We gaan het systeem zeker gebruiken in de toekomst”, aldus Sam Michael. “We hebben nog steeds merken werken aan het systeem. Een datum wil ik nog niet noemen.”

KERS met een vliegwiel is een gecompliceerd en kostbaar systeem. Williams zegt dat de investering in het systeem uiteindelijk geld zal opleveren omdat de technologie ook buiten de Formule 1 om kan worden verkocht.

PG

Loading