Williams lonkt voor Hulkenberg

Het is vrijwel zeker dat Nico Hulkenberg volgend jaar zijn Formule 1 – debuut maakt voor het team van Williams. De Duitser en huidig GP2-kampioen wordt gezien als een van de grootste talenten die de autsport momenteel rijk is.

De 22-jarige Hulkenberg heeft Willy Weber als manager, de oud-manager van Michael en Ralf Schumacher.
“We praten op dit moment met verschillende teams”, aldus Webber. “Ik kan nog niets bevestigen maar het lijkt me duidelijk wat volgend jaar Grand-Prix willen gaan rijden. Hulkenberg heeft de A1GP, GP2, en EuroF3 op zijn naam staan. Er is simpel weg niets meer behalve de Formule 1.”

Hulkenberg was de afgelopen 2 jaar al als testcoureur bij Williams F1 in dienst. De Duitser met de bijnaam “Hulk” testte al 15 dagen voor het team.

Het lijkt erop dat Williams Nakajima wil vervangen voor Hulkenberg. Nakajima rijdt met steun van Toyota, Williams wil ook van deze motoren af.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Williams bekend zal maken met welke motoren het zal gaan rijden. Een aankondiging van de promotie van Hulkenberg zal dan zeer waarschijnlijk niet heel lang op zich laten wachten.

PG