Williams presenteert bolide

Het BMW Williams team heeft vandaag zijn nieuwe bolide aan de pers gepresenteerd. Op een saaie perspresentatie werden Juan Pablo Montoya, Ralf Schumacher, Marc Gené, en Antonio Pizzonia verwelkomt.

Na de presentatie die om 11.00 begon maakte de nieuwe Williams meteen meters om aan zijn eerste testsessie te beginnen. De bolide is op het oog nauwelijks veranderd, alleen aan de voorvleugel is het opvallend dat de voorvleugel uit twee grote componenten bestaat terwijl dit bij andere teams uit drie componenten bestaat.

BMW zorgt voor de nieuwe BMW P82-motor, naar het schijnt levert deze motor meer dan 800 pk. BMW wil dit jaar voor het eerst om de titel strijden, als belangrijkste concurrent zien zij Ferrari.

Daarnaast presenteerde het team Fedex en 7UP als sponsoren, Fedex sponsorde het Benetton team al in het verleden. Het logo van de pakjesdienst is nu op de voorvleugel van de Williams te vinden. 7UP sponsorde in 1991 het Jordan team, ook de drankenfabrikant maakt zijn comeback in de Formule 1, het logo van 7UP is overigens nog niet groots op de Williams aanwezig.

Loading