Williams presenteert FW28

[photo1]Willliams heeft vandaag haar nieuwe bolide voor 2006 in haar fabriek vlakbij het Engelse Oxford gepresenteerd. De nieuwe Williams FW28 werd onthuld door de Williams F1 coureurs Mark Webber, Nico Rosberg, Alexander Wurz, en Narain Karthikeyan.

De kleurstelling van de nieuwe Williams F1 is opnieuw in het wit/ blauw. De kleur wit is minder nadrukkelijk aanwezig, dit was ook te verwachten nadat BMW het team eind vorig jaar verliet. Het verlies van BMW is opgevangen door een partnership met Cosworth. De nieuwe Cosworth V8 motor is veelbelovend.

[photo2]Daarnaast stapte Williams ook over van Michelin naar Bridgestone. Naast BMW verliet ook HP, een van de grootste sponsoren, Williams. Het verlies van HP is deels opgevangen door het aantrekken van meerdere kleinere sponsoren waaronder Tata, en Mobilecast.

Het team heeft Mark Webber bij het team bijhouden, Nick Heidfeld vertrok met BMW en wordt vervangen door de jonge en onervaren Nico Rosberg. Alexander Wurz is derde coureur en Narian Karthikeyan werd vanmorgen bevestigd als testcoureur.

[photo3]Vorig jaar was een moeilijk jaar voor Williams, BMW richtte zich niet meer helemaal op het team waardoor het team door het seizoen heen terugzakte. De FW28 is een vrijwel nieuwe auto en moet Williams F1 weer terugbrengen aan de top.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading