Williams verwacht vertrek Budweiser

[photo1]In 2003 werd Budweiser bij Williams nog met veel tam tam gepresenteerd maar nu 2 jaar later zal er zeer waarschijnlijk aan einde komen aan de samenwerking. Budweiser is volgens Frank Williams bezig om haar marketingstrategie te wijzigen, de uitgave aan sponsoring in sport wordt daarmee verkleind.

Afgelopen maanden beëindigde Budweiser al enkele sponsorovereenkomsten in de voetbal wereld, Frank Williams verwacht dat het Amerikaanse bierconcern ook haar sponsorovereenkomst met Williams zal beëindigen. Williams zal hiermee zeer waarschijnlijk opnieuw een belangrijke sponsor verliezen, naar verluidt spendeerde Budweiser de afgelopen jaren bijna 40 Miljoen Euro aan de Britse Formule 1 renstal.

“Ik denk dat Budweiser ons team zal verlaten”, aldus Frank Williams. “Dit ligt niet aan Williams of aan de teleurstellende resultaten van ons team. Budweiser wijzigt haar strategie en dat betekent dat er veel overeenkomsten in de sportwereld worden beëindigd. Wij zijn druk bezig met het aantrekken van nieuwe sponsoren, daarbij moet niet worden gedacht aan een grote titelsponsor maar aan meerdere kleine sponsoren die ons team gezamenlijk een nieuwe impuls kunnen geven.”

Van Williams wordt overigens spoedig verwacht dat het spoedig bekend maakt dat het team een semi-fabrieks overeenkomst met Toyota heeft afgesloten. Het is zo goed als zeker dat het team van Frank Williams volgend jaar met Toyota motoren rijdt die onder de naam Lexus worden ingezet. Op dit moment rijdt Midland met Toyota klantenmotoren, Williams krijgt echter een verbeterde overeenkomst die financieel veel aantrekkelijker is.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading