Williams zet Webber aan de kant

Het team van Williams heeft vandaag bekend gemaakt dat de line-up voor volgend jaar zal bestaan uit Nico Rosberg en Alexander Wurz. De Oostenrijker is dit seizoen al de derde- en testrijder van het team en zal volgend jaar de plek van Mark Webber overnemen. Dit betekend dat Mark Webber, die de afgelopen twee seizoen uitkwam voor de Britse renstal, op zoek moet naar een andere werkgever.

Frank Williams liet al eerder deze week doorschemeren in de media dat hij de optie die zijn renstal had op Mark Webber niet had gelicht. Met de keuze voor Wurz en de motorendeal met Toyota hoopt het team verder naar voren te komen in het volgende seizoen.

“Onlangs hebben we onze samenwerking met Toyota al aangekondigd, dus we beginnen nu het fundament te leggen voor een competitief team voor de rest van het seizoen en voor de verdere toekomst. Met Alex hebben we iemand in huis die veel kennis heeft over de auto en zeer goed kan communiceren. Alex zal een geweldige racerijder voor ons worden. Hij is een van de weinigen die ik wiel tegen wiel heb zien racen met Michael Schumacher. Het behouden van Rosberg was geen lastige beslissing. Hij heeft laten zien een grote belofte te zijn en ik weet zeker dat hij elke race verder zal groeien,” aldus teambaas Frank Williams in de verklaring.

“Racen zit in mijn bloed, dus ik ben heel erg blij dat ik van Williams het vertrouwen heb gekregen en volgend jaar kan racen,” zo liet Alexander Wurz weten. “Natuurlijk ken ik het team al heel erg goed, aangezien ik dit seizoen al voor Williams in actie kom tijdens elk Grand Prix-weekend. Straks krijg ik echter nog meer verantwoordelijkheid en daar kijk ik heel erg naar uit.”

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading