Wilson gefrustreerd

[photo1]Justin Wilson heeft gefrustreerd gereageerd nadat hij vandaag zijn laatste hoop op een Formule 1 stoeltje bij Minardi zag vervliegen. Wilson maakte dit jaar een goede indruk bij Minardi maar heeft nauwelijks sponsorgeld, volgens de Brit is dit de reden waarom hij nu werkloos is.

“Ik ben gefrustreerd over hoe het gelopen is”, aldus Justin Wilson. “Sommige mensen komen met veel geld de sport in en kunnen prompt een contract ondertekenen. Ik heb het goed gedaan in mijn debuutseizoen, het is zonde dat ik waarschijnlijk niet door kan gaan. Ik ga nu met mijn manager bekijken welke opties ik heb, ik heb geen zin om werkloos te gaan toekijken.”

Wilson kwam begin dit jaar bij Minardi de Formule 1 in. De Brit ondertekende een driejarig contract en gaf aandelen uit om zijn stoeltje te kunnen bekostigen. Halverwege het jaar kocht Jaguar het contract van Wilson af. Bij Jaguar had Wilson het moeilijk, vorige maand mocht de Brit plaats maken voor de kapitaalkrachtige Oostenrijker Cristian Klein.

“Ik heb Justin Wilson erg hoog zitten”, aldus Minardi teambaas Paul Stoddart. “Ik zou hem graag in mijn team hebben. Maar ik heb geen zin in een seizoen zoals 2003. Het was van race tot race overleven en we moesten constant op zoek naar geld. Het was niet verantwoord om voor een coureur te kiezen met nauwelijks sponsorgeld, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat Minardi door mijn schuld zou moeten ophouden te bestaan.”

Loading