Wilson voltooid shakedown Minardi

[photo1]Vandaag ging Minardi verder met de shakedown die gisteren door Jos Verstappen werd in gezet. Wilson maakte vandaag kennis met de nieuwe Minardi PS03.

Wilson reed 32 ronden en zette een tijd van 1.01,08 op de klokken. Een versnellingsbakprobleem maakte tegen de avond een einde aan de test, de engineers waren toch tevreden met de hoeveelheid data die was verzameld. Het team zal begin volgende week nog een test plannen, dan vertrekt Minardi naar Australië.

[photo2]”Vandaag ben ik verder gegaan waar mijn teamgenoot, Jos Verstappen, gestopt was” aldus Justin Wilson. “Ik heb vanmorgen een aantal kilometers mogen maken, en ik ben heel tevreden over hoe de dingen gaan. We hebben een aantal dingen aan de auto veranderd. Ik ben blij met alle kilometers die ik kan rijden, ik ben heel tevreden over onze start.”

Paul Stoddart
“In zijn algemeen ben ik tevreden over de shakedown, Justin Wilson en Jos Verstappen hebben laten zien dat de Minardi PS03 potentieel heeft. We hebben een aantal technische problemen gehad, maar dat is waarom we zijn gaan testen. Wilson zette net zoals Verstappen gisteren een hele snelle tijd op de klokken. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar ik denk dat we goed voorbereid naar Melbourne gaan. Het team trekt zich nu terug in Faenza, daar worden de data bekeken, daarna gaan we nog enkele dagen testen.”